schouderpijn

Neem een schoudermassage. Een gespannen spier ontstaat wanneer individuele spiervezels te zwaar belast worden en scheuren, wat leidt tot pijn, ontsteking en een zekere mate van zelfbescherming (spierkrampen als poging om verdere schade te voorkomen). Een diepe weefselmassage is nuttig voor milde tot gemiddelde spanningen, omdat het spierkrampen vermindert, ontstekingen bestrijdt en ontspanning bevordert.[8] Begin met een massage van dertig minuten, en richt je daarbij op de gebieden van je schouder, lage nek en middenrug. Laat de therapeut zo diep gaan als je aan kunt zonder ineen te krimpen.

  • Drink altijd veel water, direct na een massage. Hierdoor kunnen ontstekingsbijproducten en melkzuren goed uit je lichaam gespoeld worden. Als je dit niet doet, dan kan het hoofdpijn of lichte misselijkheid veroorzaken.
  • Je therapeut kan ook trigger point therapie toepassen, en zich daarbij focussen op gebieden met stijve spiervezels die zich in je schouder kunnen vormen na blessures of overbelasting.